Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž okradl vlastní babičku, sebral jí šperky za desetitisíce

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

O šperky a peníze v celkové hodnotě 26.000 korun okradl v závěru roku vlastní babičku třiadvacetiletý muž, který osmdesátiletou příbuznou navštívil v jejím přerovském bytě. Za krádež mu hrozí až dvouleté vězení. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

Seniorka podle Kořínka policistům nahlásila, že jí v bytě v závěru minulého týdne někdo ukradl 5000 korun a šperky v hodnotě 21.200 korun.

"Prověřováním se jako podezřelého z tohoto jednání podařilo ustanovit třiadvacetiletého muže z Prahy, který zde byl u své osmdesátileté babičky na návštěvě," uvedl Kořínek.

Důchodkyně poté dala policistům souhlas k trestnímu stíháním vnuka. Mladý muž nyní čelí podezření z krádeže. "Za to mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal Kořínek.

Témata:  krimi krádeže

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy