reklama

Na to, že u ní později dechová zkouška odhalila téměř promile alkoholu v krvi, zvládala řidička svůj vůz výborně. Nedělalo jí problém dokonce před policejní hlídkou stovky metrů souvat. Právě tak totiž honička ve městě Orlová začala.

Až přibližně po minutě dojela řidička na kruhový objezd, kde se otočila a začala před policisty normálně ujíždět. Proháněla se ulicí Na Olmovci směrem na Dětmarovice. K pronásledování se připojovaly další a další policejní hlídky.

Řidička nedbala signalizace, která ji vyzývala, aby zastavila. V jeden moment hlídku nebezpečně objížděla protisměrem. Policistům se pokusila uprchnout po nezpevněné cestě a už to vypadalo, že skutečně zmizí.

Pak ale odstavila auto v porostu a pokusila se utéct po svých. Proti trénovaným strážcům zákona neměla nejmenší šanci.

"Policisté ji dostihli a byla zadržena. Zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla pozitivní a hodně se přiblížila jedné promile. Po převezení na policejní služebnu byla umístěna do policejní cely, kde i nadále svým chováním policisty zaměstnávala," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

"Vyšetřování si převzala služba kriminální policie a vyšetřování. Řidička je podezřelá ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. V prověřování je i přečin ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Viačková.