Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí v Krkonoších: Rolba s vlekem přejela staršího lyžaře

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Rolba s vlekem dnes dopoledne v Peci pod Sněžkou na sjezdovce v Javořím dole přejela a vážně zranila šedesátiletého lyžaře. Vlek rolby lyžaři přejel dolní polovinu těla. Zdravotničtí záchranáři muže převezli na heliport do Trutnova a odtud vrtulníkem na traumacentrum Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Muž při jízdě podle policie údajně nedobrzdil a narazil do vleku rolby. Nehoda se stala na cestě vedoucí od chaty Javorka na Vébrovy boudy, uvedl mluvčí policie Aleš Brendl. Cesta byla podle něj vyznačená.

Vrtulník záchranářů kvůli špatnému počasí nemohl přistát přímo na sjezdovce. Proto záchranáři zraněného převezli na heliport do Trutnova. "Zraněný byl při vědomí a se záchranáři komunikoval," řekl mluvčí zdravotnických záchranářů Ivo Novák. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje.

SkiResort Černá hora - Pec, který sjezdovku v Javořím dole provozuje, uvedl, že při provozu areálu nepochybil. "Sjezdová trať byla označena terči, které upozorňují lyžaře na křížení s cestou. Upozornění na křížení komunikace se sjezdovkou bylo i na cestě," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Připomněla, že při lyžování musí každý lyžař přizpůsobit rychlost jízdy svým schopnostem.

Obdobná nehoda se v Peci pod Sněžkou, kde cesty často vedou přes sjezdovky, již v minulosti podle Plchové stala. "Ani tehdy na straně provozovatele areálu nedošlo k pochybení," uvedla.

Témata:  Pec pod Sněžkou úrazy Krkonoše lyžování

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy