Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krkonoše trápí silný vítr, horní úsek lanovky na Sněžku nejede

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Pec pod Sněžkou - Kvůli silnému větru dnes není v provozu horní úsek kabinové lanovky na Sněžku. Na hřebenech Krkonoš bylo ráno polojasno, teplota se pohybovala kolem deseti stupňů Celsia.

Lanovka turisty mířící na vrchol nejvyšší české hory vyveze pouze z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu, uvedl provozovatel na webu lanovky.

"Od rána je o jízdu lanovkou velký zájem, dorazily doslova mraky lidí," řekla dnes po 10:00 ČTK pracovnice lanové dráhy. Horní úsek lanovky na Sněžku může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, dnes ráno podle meteorologů dosahovala rychlost větru v nárazech 79 kilometrů v hodině.

Podle meteorologů by odpoledne mělo od severu přibývat oblačnosti a místy se objeví i přeháňky. Na hřebenech má být kolem 16 stupňů Celsia.

Lanovka na Sněžku je po kompletní výměně v provozu na prvním úseku od prosince 2013, na druhém úseku jezdí od února 2014.

Témata:  Sněžka Pec pod Sněžkou Krkonoše hory

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy