Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf policie Tuhý chce reformu policie dotáhnout do konce, říká Chovanec

plk. Mgr. Tomáš Tuhý
plk. Mgr. Tomáš Tuhý
Foto: Policie ČR

Praha – Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes tlumočilo názor policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Novinářům řekl, že šéf české policie chce dotáhnout do konce reorganizaci sboru i poté, co dnes podal vysvětlení žalobcům.

Žalobci prověřují, zda za plánovanou reorganizací policie není tři roky starý plán na odstranění ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachty.

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci v souvislosti s chystanou reorganizací policie vyslechlo nejen Tuhého, ale i jeho náměstka Zdeňka Laubeho.

Podle žalobců bylo jednání korektní. Oba spolupracovali a na otázky odpovídali. Chovancovi však vadí, že jejich vyšetřování běží „v přímém přenosu".

Policejní prezident pak spolu s ministrem vnitra přijel na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem do Lán. I zde se jednalo o plánovaných změnách v policii. Chovanec uvedl, že se šéfa policie ptal, zda se po výslechu mění jeho pohled na reorganizaci. "Říkal, že naprosto ne, že je naprosto pevně rozhodnut ji takto předložit a dotáhnout ke konci," řekl Chovanec.

Témata:  Tomáš Tuhý Milan Chovanec Policie ČR

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy