Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda se obměňovat nebude? Marta Nováková svůj výrok o datech zřejmě ustojí

Vláda
Vláda
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes nemluvil o vládní budoucnosti s ministryní průmyslu Martou Novákovou (za ANO), která čelí kritice kvůli svým vyjádřením o ceně mobilních dat. Řekl to na tiskové konferenci po jednání kabinetu. V úterý označil Babiš některé výroky Novákové o mobilních datech za nepřijatelné.

Babiš dnes nechtěl mluvit o tom, zda má Nováková jeho podporu. "Eventuální personální změny ve vládě zásadně nebudu veřejně řešit," řekl. Pokud by se rozhodl Novákovou vyměnit, nejprve by informoval Zemana a také koaliční partnery. Nyní ale věc podle něj není na stole.

Nováková vzbudila nedávno rozruch výrokem o tom, proč mají Češi drahá mobilní data. V České televizi uvedla, že Češi spíš hledají připojení k bezdrátovým wi-fi sítím. Vybudování mobilních sítí podle ní stálo operátory miliardy korun a data jsou drahá, protože je využívá jen malá skupinka lidí.

"My potřebujeme, aby daleko víc lidí využívalo těch mobilních sítí. A to je jedna z cest, která ke zlevnění dat povede," řekla.

Témata:  Andrej Babiš vláda Marta Nováková

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy