Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v Praze: Na Letné se střílelo

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

V pondělí krátce po poledni vypukla na pražské Letné střelba. Kriminalisté stříleli při pronásledování muže podezřelého z vydírání se zbraní. Zadržený pachatel skončil v péči lékařů.

Incident se odehrál při předem plánované realizaci kriminalistů z pražského oddělení, které se zabývá odhalováním násilné trestné činnosti. Policisté chtěli zadržet nebezpečného ozbrojeného pachatele, který je podezřelý z trestného činu vydírání se zbraní.

Muž ale začal policistům ujíždět v černém terénním automobilu značky Range Rover. Během honičky najel na chodník, kde ohrozil dva chodce. Jeden z nich skončil podle dostupných informací v péči zdravotníků.

Jelikož pachatel ohrožoval kolemjdoucí, sáhli policisté k použití donucovacích prostředků. „Kriminalisté proto proti vozidlu museli použít služební zbraň,“ sdělil serveru EuroZprávy.cz policejní mluvčí Jan Daněk. Podle fotografií z místa skončilo pronásledované vozidlo s prostřeleným okénkem u spolujezdce.

Vozidlo si vzápětí prorazilo na chodníku dvě pneumatiky. Po zhruba 100 až 200 metrech se zastavilo v ulici Kamenická, kde řidič začal z vozidla utíkat. „Kriminalisté ho doběhli, zadrželi a omezili na osobní svobodě. Žena, která s ním byla ve vozidle, byla také omezena na osobní svobodě,“ konstatuje mluvčí.

Záchranná služba musela dorazit na místo nejen kvůli zraněnému chodci, ale i kvůli pachateli. „Začal si stěžovat na nějaké zdravotní komplikace v souvislosti se srdcem, záchranná služba ho odvezla na ošetření,“ dodal Daněk.

Kriminalisté zůstávají na místě kvůli ohledání vozidla, mluvčí dodal, že se budou zabývat jak útěkem, tak původním případem vydírání.

Témata:  Policie ČR střelba Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy