Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka zúžil okruh pozvaných na Bezpečnostní radu

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pozval na dnešní jednání Bezpečnostní rady státu takový okruh lidí, o který si požádali ministři vnitra a spravedlnosti, jichž se otázka reorganizace policie dotýká.

Bezpečnostní rada se dnes kromě stálých členů zúčastní vedení policie, špičkoví žalobci či ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). "Vycházel jsem z žádostí příslušných ministrů, kteří jsou kompententní v této věci, to znamená, vycházel jsem z toho, jaké účastníky navrhovali a požadovali ministr vnitra nebo ministr spravedlnosti, a takto jsem tedy definoval okruh učastníků dnešního jednání," uvedl ministerský předseda.

Sobotka zopakoval, že radu svolal na základě žádosti policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Vedení policie žádostí reagovalo na informace, že chystané změny prověřuje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Žalobci pracují s možností, že skutečným cílem změn v policii je odstavení šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Šlachty. Ten kvůli změnám v policii minulý týden rezignoval.

 

Témata:  Bohuslav Sobotka Bezpečnostní rada státu Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy