reklama

"Zadržená podezřelá osoba byla předána do péče lékařů. Momentálně se zjišťují podmínky pro vůbec zahájení trestního stíhání s ohledem na zdravotní stav. Čekáme na vyjádření, zda ho v tuto chvíli vůbec můžeme stíhat," řekl dozorující státní zástupce Alexandr Dadam.

Znalci musí posoudit, zda zadržený muž není duševně nemocný nebo zda v době spáchání činu nebyl nepříčetný. Média spekulovala, že příčinou útoku na radnici byl sousedský spor.

"Bylo zabráněno v tom, aby se podezřelá osoba mohla dopustit něčeho dalšího. Jediná informace, kterou můžu sdělit, je, že dosavadní prověřování svědčí o tom, že šlo o čin jednotlivce bez vazeb na nějakou skupinu osob nebo nebo s nějakým mezinárodním přesahem," řekl státní zástupce.

Zatím neurčená výbušnina explodovala na radnici v Rýmařově v úterý před 17:00. Výbuch poničil interiér budovy a vyrazil řadu oken, nikoho však nezranil. Podezřelého policie zadržela krátce po výbuchu. Radnice zatím zůstává zavřená, další budovy úřadu ale fungují bez omezení. Dnes by měl poškozenou budovu prohlédnout statik, uvidí se, zda bude už v pátek fungovat.