reklama

Policie se podle mluvčího okolnostmi úmrtí dál zabývá. "Vzhledem k věku oběti nebudeme poskytovat žádné bližší informace. Nicméně nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchán nějaký násilný trestný čin," uvedl Jaroš.

Hoch se ztratil v úterý kolem 18:00. Už v úterý večer a v noci na dnešek po něm pátrali policisté, hasiči a stovky dobrovolníků. Policie využila i vrtulník s termovizí, mobilní termovizi, psovody a další složky. "Důkladně bylo propátráno nejen bezprostřední okolí bydliště, ale i místa vzdálená několik kilometrů. Vzhledem k tomu, že nedaleko domu teče řeka, byly prohledány nejen oba břehy, ale i vodní plocha. Veškeré pátrání komplikovaly nepříznivé povětrnostní a světelné podmínky," uvedl mluvčí.

Od dnešního rána prohledávali policejní potápěči a hasiči s člunem koryto a břehy řeky Olšavy. Další desítky policistů, hasičů a dobrovolníků hocha hledaly v zahradách, lesích, na polích nebo podél železniční tratě. Dopoledne znovu vzlétl i vrtulník.

Do pátrání se dnes zapojili také policisté z Jihomoravského kraje. Policisté ze Zlínského kraje je žádali, aby zkontrolovali tok řeky Moravy od slovenských hranic až po Zlínský kraj. Řeka Olšava se do Moravy vlévá u Kostelan nad Moravou, které jsou od Podolí vzdáleny vzdušnou čarou zhruba devět kilometrů.