reklama

V pořadu Volejte šéfovi si bez ostychu Soukup vypůjčuje platformu z prehistorických dob soukromých televizí v Česku. Co taky jiného nabídnout na zpestření v hodinu a půl trvajícím monologu v rámci Soukupova pořadu Moje zprávy, jehož je Volejte šéfovi doplněním.

Jako obvykle Soukup asi hodinu kritizoval, na co si zrovna vzpomněl, od pondělního rána až po náhodně vybrané novináře. Vzhledem k politickým snahám Soukupa založil stranu, k jejímuž členství se nemá ani on sám, se pustil také do politiků. Došlo na kritiku vlády nebo nedostatek ruských a čínských investic slibovaných prezidentem Zemanem, což je oprávněná kritika neboť se proslýchá, že čínští investoři se již k TV Barrandov nemají tak jako v minulosti.

Kromě špatně předstíraného smíchu posléze přidal i odpovědi na otázky otrlých diváků, kteří se vydrží na podivný pořad dívat (a jak známo mnoho jich není). Jeden z diváků se například dotazoval na odpornou kritiku vlády opozičními poslanci Petrem Fialou (ODS) a Miroslavem Kalouskem (TOP 09) prezentovanou na ČT 2.

Soukup pohotově zdůraznil, že inkriminovaný pořad neviděl, ale to mu k vysvětlení situace nijak nepřekáželo. Chybné kroky se podle něj kritizovat můžou, ale útok na demokracii předvedený zmíněnými poslanci je podle něho „nonsens“. Zároveň přidal, že s demokracií je to v Česku těžké, a následně také uvedl, že je demokracie v pořádku, čehož je důkazem jeho pořad, jelikož se může vysílat.

V Soukupově podání je tudíž kritika v pořádku, pokud je vedené z jeho úst, a demokracie je v pořádku pokud se týky jeho pořadu, v němž vystupuje dočista sám. Za hradbami jeho zpravodajského zámečku je však řada problémů (třeba s demokracií) a opět je může posoudit jen on sám.

Není se čemu divit, že jeden z tazatelů byl zvědavý, jestli je pořad myšlen vážně „nebo je to jenom sranda“. Moderátor Soukup nepřekvapil odpovědí o vážném pojetí pořadu, což je obrovská škoda. Kdyby přiznal nepochybně přítomný komický aspekt, jistě by sklidil úspěch a možná by se i značně zvedla nizounká sledovanost pořadu.