Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík obviněný z vraždy své matky do vězení nepůjde. Znalecký posudek byl neuspokojivý

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

České Budějovice - Jan Sebera (24) byl dnes zproštěn obžaloby z vraždy své matky. Podle soudu se nepodařilo prokázat, že muž zločin spáchal. Verdikt není pravomocný.

Znalecký posudek policistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz, který podle obžaloby potvrzuje Seberovu vinu, označila obhajoba za chatrný podklad.

Sebera tvrdí, že na místě nikdy nebyl. "Ale to popírají pachové stopy z místa činu, které potvrdily jeho přítomnost," uvedl státní zástupce Petr Žižka. Obhajoba argumentovala rovněž tím, že Sebera se k tůňce šel podívat při pátrání po ženě, jehož se účastnil.

Tragická událost se stala loni v květnu na Písecku. Ženu tehdy našli na odlehlém místě, měla na sobě rozřezané oblečení a skončila s hlavou v tůňce.

Obžaloba dnes uvedla, že kromě pachových stop hovoří v neprospěch Sebery i biologické stopy, které se vyskytly na spodním prádle zavražděné. Tento důkaz ovšem zpochybnil soudní znalec v oblasti molekulární biologie a DNA Daniel Vaněk. Podle něj není nic mimořádného, pokud se biologické stopy objeví na prádle osoby, s níž Sebera žil ve společné domácnosti.

Témata:  vražda soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy