reklama

Možná doživotní trauma si ponese třináctiletá dívka, kterou pětašedesátiletý muž znásilňoval opakovaně. Dělo se tak od léta 2012 až do konce roku 2013, a to v domě, kde muž s rodinou dívek žil. Dívku muž prostě hodil na postel, svlékl se a i přesto, že se bránila a kopala, ji znásilnil.

Pak se to opakovalo ještě nejméně třikrát. Dívka znásilnění oznámila až loni v červnu poté, co přistihla svého dědečka, jak se pokouší znásilnit i její čtyřletou sestru. Ačkoli už se muž třel přirozením o tělo dívenky, až ke znásilnění se v tomto případě nedostal.

Dívka svoji mladší sestru zachránila. Sama však trpí postraumatickými stavy ponížení, strachu a bezmoci. Mimo jiné kvůli tomu není schopna navazovat vztahy s vrstevníky.

Muž se přiznal pouze ke znásilňování starší vnučky. Podle znalců je mírně mentálně retardovaný a neumí ovládat své pudy. Za znásilnění a soulož mezi příbuznými si odsedí sedm let vězení. Původně mu hrozilo až 12 let. Rozsudek ale není pravomocný, protože obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání. Kromě vezení uložil soud muži i ochrannou ústavní psychiatrickou léčbu.