reklama

Předseda KSČM Vojtěch Filip rýpe do občanských demokratů kvůli vulgárním výrokům zastupitele Martina Langa (ODS) na adresu prezidenta Miloše Zemana. 

„Jsem zvědav co udělá ODS se svým členem, který vyzývá k fyzické likvidaci prezidenta, když za mnohem mírnější výroky vyloučili Václava Klause? Hlavně, že každému radí jak se má kdo chovat,“ posmívá se straně komunista.

Sám Fiala se nechal slyšet, že očekává „patřičné kroky" od místní organizace. "Je třeba se od toho distancovat," uvedl na Primě. Záležitost bude řešit Langova místní organizace - oblastní sdružení ODS pro Prahu – západ.

Langovo jednání odsoudil i  předseda středočeské ODS Jan Skopeček. Podle něj jsou slova o zabití Zemana naprosto nepřijatelná a v rozporu s hodnotami ODS i lidskou slušností.

Naopak někdejší šéf ODS Mirek Topolánek se Langa zastal. „Jednomu pánovi v reakci na hrozné svinstvo ruply nervy a přál si to nejhorší pro pána, který si pár let před tím chtěl vázat svoji stranickou legitimaci do jeho kůže. Oba by už nic takového neřekli. Za mě 1:1 a už nechte toho kamenování ODS,“ vzkázal Topolánek, který sám se zraněním církevních restitucí důrazně nesouhlasí.