Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČT v problémech: Útok kvůli hokeji

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Web České televize (ČT) se dnes stal terčem internetových útoků, které omezily jeho funkčnost. Hlavním cílem útočníků byl podle mluvčí televize Karolíny Blinkové webový přenos hokejového utkání mezi Českem a Švýcarskem. Televize na zprovoznění intenzivně pracuje, řekla ČTK.

Internetové stránky ČT se s útoky potýkají už od rána, uvedla Blinková. Útoky podle ní přicházejí z Česka i zahraničí. "Jsou to útoky, které mají za cíl znemožnit primárně sledování přenosu na webu ČT Sport," dodala.

Kolem 13:30 byla bez problémů dostupná úvodní webová stránka ČT. S dlouhým načítáním stránek se ale potýkali uživatelé zpravodajského webu ČT24, který byl v některých případech nedostupný.

Problém s internetovými útoky řešili minulý týden v pátek také pořadatelé Zlínského filmového festivalu pro děti a mládež. Kvůli kybernetickému útoku dočasně pozastavili rezervace a prodej vstupenek.

Organizátoři kybernetický útok oznámili policii a podali trestní oznámení. On-line prodej obnovili v pondělí.

Témata:  Česká televize Hokej ČR sport

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy