reklama

Mezi řečníky na protivládní demonstraci na Václavském náměstí nechyběl ani legendární „Dominátor“. Jeho účast avizovali organizátoři předem. Hašek kritizoval údajnou Babišovu spolupráci se Státní bezpečnosti (StB). „V čele vlády stojí nejen trestně stíhaný člověk, ale především bývalý agent StB. Člověk, který se za bývalého režimu upsal ďáblu, aby z toho měl osobní prospěch,“ varoval někdejší brankář české reprezentace.

Jeho angažovanost ocenily nejen desetisíce účastníků demonstrace, ale i někdejší premiér za ODS Mirek Topolánek. „Hnilda, Džegr a Hašan. Minimálně druzí dva - hokejové ikony. Kolaborant s estébákem, politický mimoň a obránce svobody a demokracie. Tři hokejové hvězdy a tři občanské postoje. Jsem na Tebe pyšný, Hašane!“ pochválil Haška na twitteru.

Bývalý hokejový brankář Milan Hnilička je dnes poslancem za ANO. Na konci ledna 2018 byl jmenován vládním zmocněncem pro sport. Má také stát v čele Národní sportovní agentury, která by měla převzít od ministerstva školství sportovní agendu včetně dotací. Jaromír Jágr spolu s Babišem natáčel reklamu na Vodňanské kuře, navíc byl nedávno součástí delegace prezidenta Miloše Zemana v Číně, za což čelil tvrdé kritice.

Jenže se ukázalo, že Češi nemají tak krátkou paměť a tak začali Topolánkovi připomínat, že Jágr v minulosti podporoval i ODS. „Byl Jágr politický mimoň, i když podporoval ODS?“ zajímá jednoho u diskutujících. „Volte si svého Babiše,“ vzkázal mu expremiér. Jeden z dalších uživatelů dokonce vytáhl archivní letáček, na kterém Jágr vyzývá Čechy, aby volili právě ODS.

Další z diskutujících se Jágra zastal. „Jágr to prostě jen neřeší, nedomýšlí... Tělem i duší sportovec, kterému řekli, že má jet podporovat hokej do země, kde se budou konat olympijské hry. Děláte z toho kovbojku, přičemž politiku řeší ve skutečnosti asi tak, jako to co si kdo myslí o něm a jeho ženských,“ napsal Topolánkovi. „Znám Jardu dobře a mám ho rád. Vždyť říkám, politický mimoň,“ reagoval na jeho slova Topolánek.

Další připomněli kauzu z roku 2003. Tehdy Hašek neudržel při zápasu extraligy in-line hokeje nervy na uzdě, po jednom ze soubojů napadl protihráče a surově jej zbil. „Až na to že ten obránce demokracie je trochu magor…,“ rýpnul si další z Čechů v souvislosti s incidentem.