Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na hromadnou rvačku v pasťáku museli vychovatelé zavolat i policii

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Hostouň - Policisté vyšetřují hromadnou rvačku, která se strhla minulý týden ve čtvrtek ve výchovném ústavu v Hostouni na Domažlicku. Vychovatelé situaci nezvládli a museli zavolat policii i s psovody. Na místě zasahovala i záchranka. Dva chlapci byli zraněni.

Je kolem deváté hodiny večer a několik chovanců se pokouší z ústavu utéct oknem. Ostatní jim v tom ale chtějí zabránit. Nakonec neutekli, protože je kolegové zadrželi. Na chodbě ústavu se pak strhla hromadná bitka, a vychovatelé nedokázali chlapce uklidnit. Museli proto zavolat policii.

"Ve čtvrtek 9.6. jsme ve večerních hodinách vyjížděli do výchovného ústavu v Hostouni, kde jsme měli oznámen útěk chlapců z výchovného ústavu," potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.

Na místě dokonce zasahovala i záchranka - šestnáctiletý a sedmnáctiletý chlapec byli zraněni. "Utrpěli poranění hlavy a hrudníku a byli k dalšímu ošetření převezeni do nemocnice v Domažlicích," uvedla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Někteří další chovanci ústavu potom začali simulovat, aby mohli po převozu utéct z nemocnice.

Podle informací TV Nova se popralo asi šest chovanců. Vychovatelé prý neměli moc možností, jak tomu zabránit. Podle místních v ústavu musí často zasahovat policie. Poslední bitku chovanců policisté řeší jako přestupek.

Témata:  krimi násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy