Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na hromadnou rvačku v pasťáku museli vychovatelé zavolat i policii

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Hostouň - Policisté vyšetřují hromadnou rvačku, která se strhla minulý týden ve čtvrtek ve výchovném ústavu v Hostouni na Domažlicku. Vychovatelé situaci nezvládli a museli zavolat policii i s psovody. Na místě zasahovala i záchranka. Dva chlapci byli zraněni.

Je kolem deváté hodiny večer a několik chovanců se pokouší z ústavu utéct oknem. Ostatní jim v tom ale chtějí zabránit. Nakonec neutekli, protože je kolegové zadrželi. Na chodbě ústavu se pak strhla hromadná bitka, a vychovatelé nedokázali chlapce uklidnit. Museli proto zavolat policii.

"Ve čtvrtek 9.6. jsme ve večerních hodinách vyjížděli do výchovného ústavu v Hostouni, kde jsme měli oznámen útěk chlapců z výchovného ústavu," potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.

Na místě dokonce zasahovala i záchranka - šestnáctiletý a sedmnáctiletý chlapec byli zraněni. "Utrpěli poranění hlavy a hrudníku a byli k dalšímu ošetření převezeni do nemocnice v Domažlicích," uvedla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Někteří další chovanci ústavu potom začali simulovat, aby mohli po převozu utéct z nemocnice.

Podle informací TV Nova se popralo asi šest chovanců. Vychovatelé prý neměli moc možností, jak tomu zabránit. Podle místních v ústavu musí často zasahovat policie. Poslední bitku chovanců policisté řeší jako přestupek.

Témata:  krimi násilí

Související

Aktuálně se děje

20. prosince 2025 17:31

20. prosince 2025 11:16

Bramborový salát: 5 tipů, jak dosáhnout nejlepší chuti

Příprava dokonalého bramborového salátu je pro mnoho českých domácností rituálem, který doprovází nejen Vánoce, ale i rodinné oslavy či letní grilování. Přestože má každá rodina svůj vlastní recept, existuje několik osvědčených postupů, které dokážou pozvednout výsledek o úroveň výše. Klíčem k úspěchu je nejen správný výběr surovin, ale také precizní načasování a trpělivost při dochucování. Následujících pět tipů vám pomůže dosáhnout vyvážené chuti a ideální textury.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy