Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soukup si utahuje z organizátora demonstrací: Mládenec neví, co je to tvrdá a poctivá práce!

Jaromír Soukup
Jaromír Soukup
Foto: Instagram

Asi nikoho nepřekvapí, že se moderátor a podnikatel s politickými ambicemi Jaromír Soukup pustil do zástupce uskupení Milión chvilek pro demokracii. I když za demonstracemi Soukup stojí, vytýká Minářovi, že nezná tvrdou práci.

"Mladík si zájem médií očividně užívá a jak jsem se dočetl, kvůli náročnosti programu "Antibabiš" dokonce seknul s vysokou školou. Inu, každý máme nějaké priority," uvedl Soukup na svém facebookovém účtu, že se rozhodl politické angažovanosti věnovat místo vysedávání na univerzitních přednáškách.

Na demonstracích však Jaromíru Soukupovi však velmi záleží. "Aby bylo jasno: každý má právo protestovat a já budu jako lev bojovat za to, aby lidé mohli vyjít na náměstí, do ulic a mohli vyjádřit protest, když se cítí ohrožení," vyzdvihl všechny účastníky protestů, kteří se chystají opět vyrazit v opravdu značném počtu do ulic.

Minulý protivládní protest patřil k největším v polistopadové historii České republiky. Více účastníků uvedli jenom odboráři během demonstrací proti vládním reformám v roce 2012. Tehdy se mělo shromáždit podle pořadatelů na 120 tis. lidí, ovšem podle policie šlo jen o poloviční počet a na 60 tis. protestujících očekávají pořadatelé i dnes. Podle některých odhadů, může být účastníků až 100 tis.

"Dohledejte si, kdo spolek pana Mináře platí, jakou má tento mladík minulost a teprve pak se rozhodněte," varuje však Soukup, i když neuvedl žádné informace o finančním zájmu zmiňovaných. 

Zopakoval také tvrzení premiéra Andreje Babiše (ANO), který hlas protestujících přehlíží s tím, že si mají založit politickou stranu, které mají větší slovo. "Chtějte po panu Minářovi, ať jde do politiky a nejprve si zaslouží váš hlas. Protože to vyžaduje tvrdou a poctivou práci. A jaké to je tvrdě dřít? To bohužel tento mládenec ještě nevyzkoušel," radí Soukup, aby si Minář zkusil vydělat v politice. 

Jaromír Soukup dobře ví, o čem mluví, jelikož sám se v politice výrazně angažoval. Za podporu Strany zelených v roce 2006 obdržel křeslo náměstka ministryně školství mládeže a tělovýchovy Dany Kuchtové v druhé vládě Mirka Topolánka.

Témata:  Jaromír Soukup Andrej Babiš Milion chvilek pro demokracii

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy