reklama

Nabídka platí pro rezidentní zákazníky s hlasovým tarifem, kteří mají buď určitý datový limit, nebo předplacenou hlasovou kartou Twist s aktivním datovým měsíčním nebo ročním balíčkem. V rámci Evropské unie mohou zákazníci data čerpat stejně. Nabídku mohou využít i firemní zákazníci, a to ti, kteří nemají rámcové smlouvy nebo smlouvy pro významného zákazníka.

Letní balíček si zákazníci mohou aktivovat v aplikaci Můj T-Mobile. Po jeho vypršení lze zapnout nový balíček na dalších 30 dní. Nabídka bude platit od čtvrtka 20. června do 31. srpna do půlnoci, kdy se balíček sám vypne.

T-Mobile před dvěma lety zavedl nové tarify s výrazně vyššími datovými limity. O necelý rok později začal zákazníkům poskytovat další data v tarifním programu Magenta 1. Na začátku tohoto měsíce rozšířil nabídku dokoupených dat a umožnil jejich převod do dalšího měsíce.

Konkurenční O2 v současnosti zákazníkům na e-shopu přidává podle mluvčí Lucie Jungmannové dva GB mobilních dat do neomezených tarifů a výraznou úsporu přináší také balíčky O2 Spolu. "Konkrétní plány do budoucna nemůžeme komentovat," dodala. Vodafone chystá na středu tiskovou konferenci, její téma ale tají, pouze láká na velmi zajímavý obsah.

Vysoké ceny za mobilní data v České republice v minulosti kritizovali vládní i opoziční politici. Konkurenci, která by ceny snížila, má pomoci vstup čtvrtého mobilního operátora v podzimní aukci kmitočtů pro 5G nebo zákonné zkrácení doby pro přenesení mobilního čísla.

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes ČTK sdělil, že spolu s ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem (za ANO) a vládním zmocněncem pro digitalizaci Vladimírem Dzurillou průběžně jednají s operátory o snížení cen za data pro fyzické osoby. "Máme jasné signály, že operátoři již reagují a ceny tlačí dolů. Současně navyšují objem dat. Pochopitelně neovlivníme, o kolik sníží ceny, je to jejich obchodní politika. Ale je zřejmé, že se trh začíná konečně hýbat," uvedl.

Minulý týden Český telekomunikační úřad (ČTÚ) uvedl, že ceníkové ceny za mobilní datové služby pro rezidenty jsou na českém trhu vyšší, než jaké by byly na trhu s plně rozvinutou konkurencí. ČTÚ dodal, že operátoři v ČR jednají v tzv. tiché shodě. K tomu podle úřadu přispívá fakt, že soutěž se odehrává u neveřejných slev, a nikoliv plošně v ceníkových cenách. Operátoři to odmítli.