Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejvyšší státní zástupce Zeman se zabývá výslechem Tuhého a Laubeho

Tomáš Tuhý
Tomáš Tuhý
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Postupem olomouckých žalobcům, kteří kvůli plánované reorganizaci české policie vyslýchali policejního šéfa Tomáše Tuhého i jeho náměstka Zdeňka Laubeho, se zabývá nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Informuje o tom čtvrteční Právo.

Na postup žalobců si stěžoval i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Olomoučtí žalobci prověřují, zda při reorganizaci nejde o tři roky starý plán na odstranění ředitele protimafiánského útvaru Roberta Šlachty.

Zeman Právu potvrdil, že se případem zabývá, žádné další detaily však neuvedl.

Žalobci z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci v souvislosti s chystanou reorganizací v pondělí vyslechli na policejním prezidiu Tuhého i jeho náměstka, v budově strávili více než čtyři hodiny.

Náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Pavel Komár novinářům poté řekl, že informace chtějí analyzovat. „Obě dvě osoby s námi spolupracovaly, vše proběhlo korektně, byly položeny dotazy, na které bylo z jejich strany odpovězeno," řekl novinářům po výslechu Komár. Policejní funkcionáři podle něj při výslechu nevyužili služeb advokátů.

Témata:  Pavel Zeman Tomáš Tuhý Policie ČR

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy