Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek se chová jako prase? Jeho výroky o Klausovi popudily poslankyni

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se tvrdě pustil do někdejšího prezidenta Václava Klause. Důvodem jsou Klausovy zápisky z plavby kolem britských ostrovů. V nich se exprezident pozastavuje nad multikulturním složením palubního personálu.

„Chtěl jsem napsat, jak mne zlobí, že velké mezinárodní firmy včetně provozovatele této lodi provozují multikulturalismus v praxi – každý číšník a číšnice je z jiné země a jiného světadílu,“ postěžoval si Václav Klaus na stránkách svého institutu.

„Večer se mi zdálo, že dominují Filipínci, Indové, Malajci, pak mne oslovila Slovenka a když píši tyto řádky, Ruska. Víno mi teď nalévá Srbka Katarina. Já v tom vidím záměr kosmopolitů – hranice mezi státy a národy co nejvíce zlikvidovat. Všichni se přece můžeme mít rádi, to si asi myslí i šéfové EU. Já samozřejmě také mohu mít rád třeba Junkera, ale asi jenom tak, jako měl hrdina Orwellova 1984 Winston Smith nakonec rád svého komisaře O´Briena,“ postesl si Klaus.

Jeho slova zděsila Miroslava Kalouska. „Jako mladík jsem “hltal” Václava Klause a věřil mu (věřím dodnes), že na trhu pracovních sil si každý koupí to nejvýhodnější¨,“ přiznal na sociálních sítích. Jeho slova o multikulturalismu ho ale zaskočila. „Teď od něj slyším, že nejde o trh, ale o “záškodnický multikulturalismus”. Dnes nepochybuji, že Václav Klaus byl a je ruský agent, znovu aktivovaný po roce 2010,“ tvrdí Kalousek.

Klause se v reakci na tato slova zastala bývalá poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková, která spolupracuje s Václavem Klausem mladším a jeho hnutím Trikolora. „To jste si ovšem dovolil víc, než je únosné. Máte důkazy pro svá tvrzení? Chováte se, díky imunitě, jako prase, kolego!“ pustila se do Kalouska.

Další reakce přišla přímo z Institutu Václava Klause. „O tom, co pan Kalousek dlouhodobě „hltá“, se už napsalo hodně (a Václav Klaus to rozhodně není),“ okomentoval Kalouskova slova Petr Macinka, která má na starosti komunikaci s médii.

„Proto žádné překvapení, že i tady nakonec zaznívá varování před sovětskou propagandou, která na pana poslance v pět odpoledne útočí už i z cestopisných zápisků. To zas bude léto,“ vysmál se Kalouskovi zástupce IVK.

Témata:  Miroslav Kalousek Václav Klaus EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy