Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš bude v neděli v Otázkách Václava Moravce, i přes kritiku

Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Ačkoli si vicepremiér a šéf ANO Andrej Babiš dříve stěžoval na permanentní útoky moderátora Václava Moravce na sebe a své firmy, do nedělních Otázek přijde.

V neděli bude Babiš diskutovat v Otázkách Václava Moravce s předsedou ODS Petrem Fialou a šéfem KSČM Vojtěchem Filipem.

Babiš i místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek se minulý týden odmítli zúčastnit diskuse o chystané reorganizaci policie, uvedl v pořadu České televize Moravec. Moderátor pak na sociálních sítích zveřejnil dopis, který předtím Babišovi poslal. Citoval v něm i Babišovu textovou zprávu o tom, že nemá zájem chodit do pořadu, "kde moderátor lže na twitteru o pseudokauze okolo Čapího hnízda".

"Je vaším právem naše pozvání ignorovat, ale naší povinností je vás pozvat a zařídit se podle vaší reakce," napsal Moravec. V dopisu se ohradil proti Babišovým stížnostem, například že mu skáče do řeči. "Podle obsahových analýz jste to naopak vy, kdo nejvíce skáče do řeči nejen moderátorovi, ale i oponentovi v diskusi," uvedl.

Babiš na Moravce útočil i kvůli kauze Čapí hnízdo. "Nejznámější moderátor veřejnoprávní televize Václav Moravec, ano ten, který se pasoval do role lektora a ochránce žurnalistické etiky na české univerzitní půdě, ve svém pořadu permanentně útočí na moji osobu a moje firmy," řekl v březnu Babiš.

Témata:  Andrej Babiš Václav Moravec Otázky Václava Moravce

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy