Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Václav Klaus slavil své 75. narozeniny. Kdo všechno přišel na oslavu?

Václav Klaus
Václav Klaus
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Bývalý prezident Václav Klaus dnes slaví narozeniny - je mu 75. Pozval stovky hostů - jsou mezi nimi bývalí i současní politici, sportovci nebo umělci. A asi není překvapením, že i dnes si našel čas na tenis.

Václav Klaus se ráno ukázal na pražské Štvanici. Nejprve bedlivým okem sledoval své kamarády a blízké spolupracovníky při narozeninovém turnaji.

Nakonec slavil nejen narozeniny, ale i vítězství v turnaji. To už se ale začali scházet hosté na odpolední oslavu. Dorazila například lyžařka Kateřina Neumanová, kardinál Dominik Duka nebo premiér úřednické vlády a nastávající guvernér České národní banky Jiří Rusnok.

A jaký byl nejlepší dárek pro Václava Klause? "Dárek pro mě je, že jsou tady - to jsou lidé, kteří se na mém životě spolupodílejí, ti ho spoluutvářejí. Ty materiální věci jsou opravdu věc druhotná," má jasno předchůdce Miloše Zemana na pražském hradě. Velkolepou oslavu na pražské štvanici pak zakončily koncerty Žlutého psa nebo Lucie Bílé.

Témata:  Václav Klaus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy