Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tuhý vrací úder: Jde o nátlak Šlachty

Tomáš Tuhý
Tomáš Tuhý
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Policejní prezident Tomáš Tuhý odmítl tvrzení ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), že je podezřelý z úniku informací při objasňování hospodářské trestné činnosti.

 Postup expozitury pokládá za "nebývalý účelový nátlak" končícího šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty a jeho příznivců, kteří se snaží zvrátit rozhodnutí o reorganizaci policie. Tuhý to dnes napsal v tiskové zprávě.

Vedení policie čelí kritice ze strany ÚOOZ od okamžiku, kdy zveřejnilo záměr sloučit útvar s protikorupční policií. Šéf ÚOOZ kvůli plánu rezignoval na svou funkci. Dnešní vyjádření expozitury Tuhý vnímá jako "druhou vlnu nátlakové kampaně".

"O účelovosti svědčí zejména to, že se vedoucí příslušníci ÚOOZ vyjadřují nejdříve sdělovacím prostředkům, což je nelegitimní a velmi manipulativní postup," podotkl policejní prezident. Zveřejněné nařčení se ho prý snaží dehonestovat.

Informaci o podezření na Tuhého sdělil České televizi šéf ostravské expozitury ÚOOZ Jiří Komárek. Sněmovnímu bezpečnostnímu výboru chce předložit důkazy, které podle něho svědčí o tom, že policie se nereorganizuje kvůli zkvalitnění práce, ale aby byl odstaven Šlachta. Na výboru chce vystoupit i Šlachta, hodlá hovořit o možném propojení policie a lidí z kriminálního prostředí.

Témata:  Tomáš Tuhý Robert Šlachta ÚOOZ

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy