Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soudní "dobrodružství" Kramného nekončí. Hrozí mu dalších osm let

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Petr Kramný už je sice pravomocně odsouzený za vraždu manželky Moniky a dcery Klárky na 28 let, jeho soudní "dobrodružství" ovšem ani tak nekončí. V soudní síni totiž skončil znovu - kvůli křivému obvinění.

Do soudní síni ho přivedla pětičlenná maskovaná eskorta ozbrojená samopaly.  "Nikoho jsem křivě neobvinil. Ani jsme neposkytl žádné informace do médií," uvedl dnes Kramný před soudem. Dodal, že advokát od něj ani nedostal pokyn k podání stížnosti. "Porušil povinnost mlčenlivosti. Podání učinil bez mého pokynu," uvedl Kramný a dál odmítl vypovídat.

Vše se týkalo výslechu po zadržení Kramného. Ve stížnosti podané Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) je uvedeno, že policista Pavel Tvrdý Kramného uhodil do hlavy. Ten po ráně spadl na zem. Později jej kriminalista údajně postavil ke zdi a dvakrát o ní hlavou obžalovaného muže udeřil. To dnes policista popřel. "Odmítám jakékoliv fyzické násilí," uvedl. Podle něj si Kramný po výslechu či následující den nikomu nestěžoval.

Policista dále uvedl, že obvinění mělo vliv na jeho práci. Krátce po zatčení byl totiž povýšen a o údajných násilnostech se dozvěděli jeho podřízení. "Bylo to nepříjemné," řekl. Advokátka Jana Rejžková s tím nesouhlasí, podle ní to vliv na práci policisty nemělo. "Sledujeme tady absurdní divadlo," řekla.

Okresní soud se údajným křivým obviněním policisty zabýval už jednou. Tehdy ale soudkyně trestní stíhání zastavila. Zdůvodnila to tím, že vedle trestu za dvojnásobnou vraždu by bylo potrestání za křivé obvinění bezvýznamné. Krajský soud v Ostravě ale rozhodnutí zrušil a rozhodl, že případ se musí projednat.

Soudkyně dnes vyslechla Kramného, poškozeného policistu a přečetla některé listinné důkazy. Pak hlavní líčení odročila na 11. října.

Témata:  Petr Kramný soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy