Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kabelky Jany Nagyové jako výsledek reorganizace policie? Zeman zkritizoval také Bakalu a OKD

OKD, Důl Paskov
OKD, Důl Paskov
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman vystoupil v pořadu Partie televize Prima. Kromě problematiky brexitu se vyjádřil i k reorganizaci policie. Sám se domnívá, že reforma policejních útvarů není nic neobvyklého.

Zeman se v pořadu Partie vyjádřil také k problematice reorganizace policie. „U každé organizace a instituce se čas od času organizuje reforma. Na tom není nic zvláštního," uvedl s tím, že je otázkou, zda změna zvýší efektivitu policie.

Už na tiskové konferenci upozornil na to, že by měla policie lépe spolupracovat se stáními zástupci. „A já vám na rovinu řeknu, že jsem zatím žádné zvláštní výsledky neviděl. A kabelky Jany Nagyové opravdu za výsledek nepovažuji," řekl s tím, že pokud se výsledky po reorganizaci zlepší, tím lépe.

„Sám už několik měsíců poukazuji na pana Bakalu a na proces vytunelování OKD. A tím, jak se zdá, se policie, ani státní zástupci zatím příliš nezabývají," rýpnul si Zeman.

Laicky se prý zabýval úvahou, jestli nemůže sloučení elitních útvarů nemůže vytvořit „monopol na vyšetřování". Jako politik prý ale do toho nemá co mluvit, a vše by nechal na odbornících. Přesto dodal, že by se na reorganizaci měl shodnout alespoň policejní prezident a nejvyšší státní zástupce. Přimlouval by se také za to, aby byla obnovena finanční policie.

Je prý připraven vyslechnout končícího šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachtu. Zvát na Hrad ho ale nebude, Šlachta o to podle něj musí požádat sám.

Dodal, že má k dispozici sedm výhrad k reorganizaci policie sepsaných nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem. Od policejního prezidenta Tomáše Tuhého už má prý přislíbeno, že je do dalších plánů zapracuje.

Témata:  Miloš Zeman Policie ČR OKD

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy