Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tyto zrůdnosti je třeba zastavit, rozzuřil se Ovčáček

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Vládní komise podle informací magazínu Týden připravuje změnu, podle které by člověku ke změně pohlaví stačilo úřední uznání, a ne chirurgický zákrok. Stačilo by, že se muž cítí ženou nebo opačně. To ale ostře okomentoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Úřad vlády proto zřídil pracovní komisi spadající pod Radu pro lidská práva. Ta se má vypořádat třeba se stížnostmi, které zaslali evropským úřadům aktivisté z řad transsexuálů. Olga Jeřábková z tiskového odboru ministra pro lidská práva poukazuje, že ti, kteří by si chtěli chirurgicky změnit pohlaví, ale ze zdravotních důvodů nemohou, se nacházejí v bezvýchodné situaci.

I proto je podle ní třeba najít řešení, kdy nebude chirurgická zákrok stavěn jako podmínka pro právní uznání změny pohlaví.

Tento plán však na svém facebookovém proflu jednoznačně odsoudil mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „V tomto státě rozhodují volení politici nebo nikým nevolené neziskovky? Podle chování současné vlády právě ti druzí," spusil mluvčí.

„Časopis Týden informuje, že při Radě vlády pro lidská práva vznikl výbor pro práva transosob. Že prý je na pořadu dne upustit od medicínské definice pohlaví. Tyto zrůdnosti je už načase zastavit. A vystavit stopku těm politikům, kteří je podporují!" má jasno Ovčáček.

Témata:  Jiří Ovčáček transsexualové vláda

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy