Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Beskydech zkolaboval muž, nepřístupný terén bránil záchraně

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Zlín - Ve středu ráno zasahovala letecká záchranná služba v nepřístupném horském terénu Beskyd. Tísňové volání přišlo z turistické cesty poblíž Bílého kříže. Muž (60) podle prvních informací zkolaboval a zůstal v bezvědomí.

Lidé, kteří volali o pomoc, prováděli u muže do příchodu záchranářů pod vedením pracovnice tísňové linky laickou resuscitaci. O pomoc byla také požádána posádka rychlé zdravotnické služby a kvůli terénním podmínkám také Horská služba.

Kvůli nepřístupnému terénu nemohl vrtulník u pacienta přistát, záchranáři ani nemohli na místo nehody slanit, vrtulník proto musel lékaře se záchranářem nedaleko a přistát na nejbližším vhodném místě.

Později se k leteckým záchranářům připojila i posádka rychlé záchranné pomoci a Horská služba, která díky speciálnímu vozidlu dojela až na místo.

"U postiženého muže byla pod vedením lékaře LZS prováděna rozšířená resuscitace za pomocí přístrojů a léků, nicméně ani přes vynaložené úsilí všech zachránců, se během 90 minut trvající resuscitace muže nepovedlo zachránit. Zasahující lékař byl nucen konstatovat jeho smrt," uvedl k případu mluvčí záchranné služby Ladislav Lang.

Témata:  turisté horská služba záchranáři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy