Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útoky agresivních Rumunů na Čechy se zvyšují, lidé končí v nemocnicích

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Humpolec - Agresivní Rumuni napadají stále více Čechů. Poté, co byl předminulou sobotu v Humpolci brutálně pobodán mladík, se odehrály další dva incidenty na Vysočině.

"Vyšetřujeme dva incidenty v Ledči nad Sázavou a v Havlíčkově Brodě. Jednoho podezřelého máme v policejní cele, po dalších pátráme," informovala Deník jihlavská policejní mluvčí Monika Pátková.

Incident v Havlíčkově Brodě se stal v sobotu v pět hodin ráno. Muž Jan se dostal do konfliktu se skupinkou cizinců kvůli pobodání dvaadvacetiletého mladíka v Humpolci. 

Rumunům v Brodě čin vyčítal, protože napadený je jeho kamarád. Podle svědka mu měli cizinci v reakci říct, že je dobře, že to mladík schytal a mělo by se to stát všem bílým sviním. "Počkalo si na něj asi sedm Rumunů a zkopali ho. S otřesem mozku a pohmožděninami v obličeji skončil v nemocnici. Navíc si ho vyfotili a vyhrožovali, že jestli něco řekne, tak mu vyvraždí rodinu," řekl Deníku svědek.

Hned druhý den se v Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku odehrá další útok. "I tento případ prověřujeme. Zjišťujeme, co se vlastně stalo. Jeden cizí státní příslušník byl umístěn do cely předběžného zadržení," uvedla Monika Pátková. Podle informací Deníku jde opět o Rumuna. 

Petr Novotný z krajské záchranné služby Deníku potvrdil, že k oběma případům vyjížděly jejich sanitky. "V Brodě jsme ošetřili asi třicetiletého muže, který šel z diskotéky. V Ledči jsme vyjížděli k ošetření muže na policejní služebnu," uvedl. V letošním roce se jedná o čtvrtý incident na Vysočině, do něhož je zapletený nějaký Rumun.

Témata:  napadení útok násilí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy