Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dnes pokračovala jednání o OKD, tentokrát bez Babiše

OKD, Důl Paskov
OKD, Důl Paskov
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – I dnes pokračuje jednání o budoucnosti černouhelné společnosti OKD. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se však schůzky neúčastní.

O neúčasti šéfa státní kasy na Twitteru informoval ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD). Šéf hnutí ANO v pátek uvedl, že by stát mohl OKD poskytnout finanční pomoc při případné reorganizaci. V každém případě ale bude požadovat garance, že o vložené peníze nepřijde.

Jednáme o krizové situaci v OKD s managementem firmy. Jediný, kdo nám chybí je ministr financí, je v Bruselu ... pic.twitter.com/MRAoiiPWDe

— Jan Mládek (@jan_mladek) 11. července 2016

 

„Jednáme o krizové situaci v OKD s managementem firmy. Jediný, kdo nám chybí, je ministr financí, je v Bruselu," napsal Mládek. Po jednání předsednictva vlády s vedením firmy následuje na Úřadu vlády schůzka pracovní skupiny Rady hospodářské a sociální dohody ČR.

Vedle Mládka a premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) se jí účastní mimo jiné hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák (ČSSD), vládní zmocněnec Jiří Cienciala nebo předseda Českého báňského úřadu Martin Štemberka. Nechybí ani zástupci odborů a zaměstnavatelů.

Předseda Odborového svazu pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu Jan Sábel před jednáním uvedl, že postoje odborů se nemění a že počkají, na čem se dohodne vedení OKD a vláda.

Odbory na konci května při jednání v podobném složení navrhly, aby OKD koupila skupina, kterou kromě nich tvoří podnikatelé Pavel Tykač a René Holeček. Tykač ovládá skupinu Czech Coal Group, která těží hnědé uhlí v severních Čechách, Holeček mimo jiné ovládá Českou zbrojovku Uherský Brod.

„Očekávám dnes od vlády nové informace, případně informace insolvenčního správce," řekl ČTK před dnešním jednáním také prezident Svazu průmyslu Jaroslav Hanák.

Témata:  OKD Jan Mládek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 8:45

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy