reklama

Dohodli se na tom předsedové sněmovních stranických frakcí, sdělil ČTK předseda dolní komory Jan Hamáček (ČSSD). Na další schůzi se členové dolní komory sejdou po takzvaných parlamentních prázdninách podle harmonogramu až 6. září.

"Jestli bude shoda, se uvidí na plénu," řekl před novináři ke zkrácení nynější schůze místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM). Podobně se vyjádřil taky předseda poslanců KDU-ČSL Jiří Mihola, podle kterého jde o návrh, jenž se nemusí uskutečnit.

Předlohy plánované na pátek je možné podle Filipa projednat už ve středu. Odpadly by v podstatě jen pravidelné čtvrteční interpelace na členy vlády.

Na této schůzi poslanci patrně nebudou projednávat novou verzi takzvaného protikuřáckého zákona, který by zavedl zejména úplný zákaz kouření v restauracích. Podle místopředsedy Sněmovny za TOP 09 Petra Gazdíka (STAN) by měla přijít tato norma na řadu hned jako první bod zářijové schůze, aby mohla být účinná od ledna. Na nynější schůzi by podle Gazdíka poslanci mohli projednávat i některé opoziční návrhy.