Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pozor kam posíláte svoje děti na tábor. Ten ve Varvažově se změnil v tábor hrůzy

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Varvažov - Spousta rodičů v létě posílá děti na tábor, aby si omladina užila trochu dobrodružství a dospělí naopak trochu klidu. Rodiče, kteří si ovšem vybrali tábor ve Varvažově, čekalo hodně kruté překvapení. Tábor navíc nečelí kritice poprvé.

Maminka čtyřleté Melanie Kateřina V. se pro dcerku na tábor rozjela ve chvíli, kdy se doslechla, že ji vedoucí za trest zavírají na pokoji. A navíc za to, že chtěla na prolézačku.

Když ovšem žena do Baby kempu přijela, nestačila se divit - děti od čtyř do šesti roků věku byly prý ponechány bez dozoru, na chodbě se povalovalo čerstvé psí lejno, postele nebyly ani povlečené, toalety a umývárny vypadaly, že na ně od pádu komunismu nikdo nesáhl.

Na fotografiích, které z tábora ve Varvažově Kateřina V. zveřejnila, je k vidění i zaneřáděný stůl, kde jsou nejen limonády a džus, ale hlavně dvě prázdné lahve od jägermeisteru a tequily. Žena navíc tvrdí, že na místě oblékala nahá a napůl zmrzlá dvojčata.

Otřesným stavem tábora se už zabývá i policie. "Na služebnu ve Zvíkovském Podhradí se obrátila zděšená žena, podle všeho maminka jednoho z dětí. Kolegové její podnět zaznamenali, včetně fotodokumentace," řekla TN.cz policejní mluvčí Kamila Ingrišová.

Dodala, že policisté zatím nedospěli k tomu, že by na táboře ve Varvažově někdo spáchal přestupek nebo dokonce trestný čin. "Veškeré materiály ale samozřejmě předáme hygienikům," slíbila Ingrišová.

Lidé na facebooku sdíleli fotoalbum Kateřiny V. už téměř dvoutisíckrát. A dostalo se už i na facebookový profil Agentury 7, která tábor ve Varvařově pořádá.

Odpovědi, jak je něco takového možné, se ovšem rozhořčení a zděšení rodiče nedočkali. Správce stránek totiž vlákno s dotazy vymazal.

Jednatel agentury Lubomír Kraus ve vyjádření pro TN.cz uvedl, že vše bylo jinak. "Ráno na tábor přijel hysterický otec, který napadl naše vedoucí a pak vyhrožoval, že se ještě vrátí a všem nám ukáže. Hodláme se obrátit na policii," kontruje Kraus.

Dodal, že psí výkal na chodbě samozřejmě není v pořádku, stejně jako alkohol. "To všechno budeme řešit na velké poradě vedoucích," slibuje jednatel.

Ten také tvrdí, že špinavý vyfocený bazén je zanesený po deštích a děti k němu momentálně nemají přístup. Ostatní fotografie včetně obrázků nepovlečených postelí pocházejí z ubytovny vedoucích, ne dětí," tvrdí jednatel Agentury 7.

Kraus také uvedl, že hygienici byli na táboře dnes ráno a nic závadného nenašli. Blesk ovšem o táboře psal už loni z úplně stejného důvodu jako nyní - špína, nepořádek a vedoucí, kteří se o děti nestarají a navíc jsou jen o pár let starší než jejich svěřenci.

Témata:  tábory děti

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy