Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Armáda v létě projde personální změnou na velitelských postech

Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Foto: Army.cz

Praha - Českou armádu v létě čeká personální obměna na velitelských postech. Vzdušné síly povede Jaromír Šebesta, dosavadní zástupce velitele vzdušných sil Libora Štefánika.

Ten míří do Švédska jako vojenský přidělenec. Podle mluvčího generálního štábu Jana Šulce má armáda i nového ředitele agentury personalistiky, další generálové odcházejí do velitelských struktur NATO.

Nejvýraznější změnou je odchod jednapadesátiletého Štefánika. "Já bych v podstatě po třech letech měl odejít z funkce, což je takový standardní čas pro velitele vzdušných sil a měl bych jít do zahraničí. Dle plánu bych měl jít do Švédska dělat defence attaché," řekl Štefánik minulý týden ČTK.

Podle Šulce ho k 28. červenci na pozici vystřídá brigádní generál Jaromír Šebesta, který byl dosud jeho zástupcem. Místo zástupce velitele vzdušných sil pak od začátku srpna převezme plukovník Petr Hromek.

Témata:  Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy