Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po osmi dnech byl zadržen uprchlý vězeň. Zásahová jednotka u něj našla útočný nůž

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Týn nad Vltavou - Policisté ve středu odpoledne na jihu Čech v Týně nad Vltavou dopadli uprchlého vězně Davida Váchu. Ten zmizel minulé úterý z příbramské věznice. Na svobodě tak byl osm dní.

Policisté hned po vyhlášení pátrání avizovali, že Vácha je nebezpečný a může být ozbrojený. A ukázalo se, že to nebylo žádné přehánění. Trestanec totiž u sebe při zatčení měl útočný nůž.

"Vězně vypátrali jihočeští kriminalisté - specialisté na pátrání - a to v Týně nad Vltavou včera odpoledne. Kriminalisté požádali o spolupráci profesionály jihočeské zásahové jednotky, kteří nebezpečného vězně překvapili a zadrželi přímo ve městě," uvedl ve čtvrtek ráno mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Dodal, že Vácha by jistě neváhal zbraň použít, jenže nedostal šanci - tak rychle ho zásahová jednotka zpacifikovala. Nyní už vězeň sedí znovu v cele.

Matzner se takké nechal slyšet, že pro vypátrání a dopadení uprchlého trestance byly velmi důležité informace, které se k pátračům dostaly od pozorných občanů.

Témata:  krimi uprchlí vězni

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy