Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Případ manažera, kterého zabila balíčková nálož, byl odložen. Policii se nepodařilo atentátníka dopadnout

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Osov - Kauza manažera bazénové firmy, kterého v roce 2014 zabil výbuch balíčkové nálože v Osově na Berounsku, byla odložena. Policii se nepodařilo atentátníka dopadnout.

Balíček byl do areálu předního tuzemského výrobce bazénů a jejich zastřešení doručen poštou 15. ledna. Byl adresován provoznímu řediteli (43), který ho i otevřel. Výbuch ho usmrtil, další zaměstnankyně firmy byla těžce zraněna. "S největší pravděpodobností šlo o cílený útok proti oběti, nikoli firmě," uvedl šéf středočeských kriminalistů Michal Foit.

Vyšetřovatelé vyslechli desítky svědků, sledovali starší uzavřené i otevřené případy, v nichž figurovala výbušnina. Sestavili také psychologický profil pachatele. K jeho dopadení však nepomohla ani vypsaná půlmilionová odměna.

Balíček byl odeslán z pošty v pražských Stodůlkách dva dny předtím. Detektivové získali z bezpečnostních kamer i záběry muže, který ho poslal. Nepodařilo se ho však vypátrat ani určit jeho roli v případu.

Témata:  krimi výbuch bombové útoky

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy