Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo dopravy dostalo pokutu 100 tisíc kvůli chybám v zákazce na registr vozidel

Ministerstvo dopravy
Ministerstvo dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pokuta 100 tisíc korun ministerstvu dopravy za chyby v zakázce na centrální registr vozidel je pravomocná, resort se ještě může bránit pokutě podáním žaloby ke Krajskému soudu v Brně.

Pokuta, kterou má ministerstvo zaplatit do dvou měsíců od nabytí právní moci rozhodnutí, je za prodloužení smlouvy s firmou ICZ na jaře 2014. Ministerstvo nevypsalo otevřenou soutěž, ale postupovalo v takzvaném jednacím řízení bez uveřejnění. Ministerstvo pokutu dostalo za to, že nepořídilo písemnou zprávu o posouzení a hodnocení nabídek a rozhodnutí o výběru vítěze.

Ministerstvo dopravy na správu registru vozidel vypsalo znovu letos v létě. Nový provozovatel může systém spravovat do vyčerpání částky 165 milionů korun.

Předchozí soutěž loni zrušil ÚOHS. Antimonopolní úřad to tehdy zdůvodnil tím, že ministerstvo v tendru použilo při prokazování kvalifikace pracovníků příliš obecný pojem "vzdělání technického směru", který musely firmy splnit.

Centrální registr vozidel vyřizuje žádosti spojené s přihlašováním a odhlašováním automobilů. Dosavadní provozovatel ICZ nahradil dřívějšího provozovatele, firmu ATS Telcom.

Témata:  Ministerstvo dopravy České republiky ÚOHS pokuty

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy