Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Erdogan jde k moci a svět bude jen podrážděně kvokat. Němci by se měli stydět za "výchovu" teroristů, rozjel se komentátor Macek

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Komentátor a publicista Miroslav Macek se na svém osobním webu v několika glosách věnuje nejen pokusu o puč v Turecku, ale i událostem v Německu a Francii.

"Když se zváží motiv a prospěšnost, tak převrat v Turecku spíše vypadá na „False Flag", neboť Erdogan tak získá záminku k brutální krvavé čistce. Nyní má v podstatě volné ruce pro cokoliv a přesně to chtěl. Navíc dobře ví, že zbytek světa bude maximálně podrážděně kvokat," píše Macek na svém blogu.

"K ohromení a soucitu se nyní musí přidat činy a naprosté odhodlání vymýtit metlu zvanou islámský fundamentalismus," řekla Le Penová. Media nazvala její vyjádření „brutálním"..." glosuje komentátor.

"Na teror v Nice určitě EU odpoví též terorem. Bohužel tím byrokratickým a proti svým občanům," uvedl na webu VIditelný Macek.

"V Turecku probíhají masové čistky, zastrašená tamní media si nedovolí ani špitnout, EU rozpačitě přešlapuje, neboť do Erdogana vrazila už nemalé politické i finanční prostředky a navíc ji drží pod krkem dvěma miliony syrských uprchlíků, které může kdykoliv poslat na cestu do západní Evropy. A do toho se reportér Radiožurnálu ptá jakéhosi analytika: „Myslíte si, že EU by mohla mít obavy, že by prezident Erdogan mohl zneužít puče k potlačení svých protivníků?" pokračuje komentátor.

"Postrádám též vyjádření vedení NATO k zatčení armádních generálů v Turecku, lze totiž oprávněně předpokládat, že měli v toku času s NATO co do činění," zamyslel se.

"Sedmnáctiletý Afgánec, který přišel do Německa bez rodičů se statusem uprchlíka, zranil ve vlaku sekerou dvě desítky cestujících a byl posléze policisty, které též ohrožoval, zastřelen. Němci by se měli stydět! Určitě nevytvořili pro toho mládence dostatečně vlídné prostředí dle jeho představ a ponechali jej v jeho zákonitých frustracích. Policisté by pak měli být postaveni před soud vzhledem k nepřiměřené obraně. Zranění by měli zaplatit mastnou pokutu, protože určitě svým chováním mladíka vyprovokovali. Němečtí pěstouni, kteří se ho ujali jistě jen kvůli penězům od státu, by měli být potrestáni za jeho nekvalitní začlenění do multikulturní společnosti. Angela Markelová by mu pak měla vystrojit státní pohřeb a pozvat na něj francouzského prezidenta Hollanda a další nositele multikulturalismu. Německá media by při té příležitosti měla silně zdůraznit, že šlo sice o Afgánce, ale šlo o ojedinělý čin psychicky nemocného člověka, který nemá s islámem nic společného," uvedl ironicky.

"Matka a její tři nezletilé dcery byly včera napadeny nožem během snídaně ve francouzském letovisku. Nejmladší osmiletá dcera byla zraněna velmi vážně. Útočníkem byl muslim původem z Maroka. Podle policie je motiv útoku nejasný, podle medií byl vyprovokován tím, že matka a dcery byly „nedostatečně oblečené". Dle multikulturalistů si tedy za to mohou samy," podotkl komentátor.

"Šéf státní kasy Andrej Babiš (ANO) chce půjčit OKD 700 miliónů. Novinkám to řekl po jednání s vedením černouhelné společnosti. Vláda by měla o půjčce rozhodnout 27. července. Tak tomu nerozumím: Proč má vláda rozhodovat o tom, že Babiš někomu půjčí svoje (dozajista poctivě vydělané a zdaněné) peníze?" ptá se Macek.

"Univerzitní pedagogové, které nechal turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyhodit po neúspěšném vojenském puči, by mohli působit na českých univerzitách. S tímto nápadem přišel ve středu vicepremiér pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Ne, opravdu to není apríl!" píše v další glose.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy