Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Celkem 17 dětí se nakazilo salmonelou na táboře u Hodice. Zdroj nákazy je stále nejasný

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Jihlava - Sedmnáct dětí a dva dospělí z letního tábora Kratizna u Hodic na Jihlavsku onemocnělo salmonelózou, potvrdili hygienici. Zdroj nákazy je nejasný.

"Mohlo to být kontaminovanou vodou ze studny nebo nedostatečně tepelně upraveným kuřecím masem. Mohlo také dojít ke kontaminaci už uvařeného jídla. Nemůžeme to ale prokázat, zbytek potravy už nebyl k dispozici," řekla dnes Alena Dvořáková z Krajské hygienické stanice v Jihlavě. Možnost prosakování septiku do studny se neprokázala.

Z 28 dětí převezených do nemocnic jich bylo 23 hospitalizováno, z toho 19 v Jihlavě, tři v Pelhřimově a jedno v Havlíčkově Brodě. Podle mluvčích nemocnic dnes poslední z nich zdravotnická zařízení opouštějí.

Podle hygieniků nebylo onemocnění vážné, některé z dětí byly umístěny na jednotkách intenzivní péče pouze kvůli dehydrataci.

Témata:  tábory salmonelóza děti

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy