Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vypsaná fiXa představuje novou píseň z připravovaného alba

Vypsaná fixa, foto: Daniel Oravec
Vypsaná fixa, foto: Daniel Oravec
Foto: Vypsaná fixa

Praha - Po svém posledním albu Krásný smutný den chystá kapela Vypsaná fiXa novinku. Připravovaná deska, která má vyjít na jaře příštího roku, je zatím v utajení a známá je pouze pod názvem VNH. Kapela nyní představuje první singl Trpaslík.

Čtveřice z Pardubic se do studia Jámor vrátila už v červnu tohoto roku a natočila zde dvě zbrusu nové písně, které se na novince objeví. Jednou z nich je právě skladba Trpaslík. Videoklip k ní natočil Martin Přívratský z Tomorrow Creative. 

Zdroj: YouTube

„Je pravda, že jsme materiál na nové album měli připravené poměrně v předstihu a tak nám nic nebránilo se svěřit opět do rukou Ondřeje Ježka a natočit u něj ve studiu první dvě věci," říká frontman kapely Márdi. "Následně jsme se rozhodli vypustit do světa Trpaslíka a dokonce se nám povedlo natočit i klip, což je na naši partu neuvěřitelný výkon," dodává s úsměvem Márdi.

Nahrávání nového alba bude pokračovat během října. Kapela pod vedením producenta Ježka zvolila trochu jiný způsob práce a tak se zastaví na dalších čtyřech místech. První nahrávání proběhla v Ústí nad Labem a Broumově, dále bude následovat Zlín a vše skončí na Seči ve studiu Benas, kde Vypsaná Fixa pravidelně připravuje svoje nahrávky. „Vše zatím probíhá nadstandartně dobře, místa, která jsme navštívili, měly a doufáme, že i nadále budou mít moc hezký genius loci. Máme nahráno pět věcí a rozhodně nehrozí, že bychom někde dostali ponorku z toho, že jsme pořád na jednom místě," komentuje průběh nahrávání Márdi.

Témata:  skupina Vypsaná fixa

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy