Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Divadlo Bolka Polívky představí autorskou hru o čtyřech zoufalcích

Divadlo, ilustrační foto
Divadlo, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Brno – Nešťastný dirigent, mykolog, který se bojí vlastní výšky, odmítaný vynálezce a úředník, který po orgasmu pláče… Divadlo Bolka Polívky uvede autorskou komedii Tomáše Svobody s názvem Srnky o čtyřech nešťastnících, jejichž cesty se nečekaně spojí. V hlavních rolích uvidíme Josefa Poláška nebo Pavla Šimčíka.

Divadlo Bolka Polívky uvede autorskou hru o čtyřech nešťastnících, které nečekaně svede dohromady jedna osudná noc. Hrdiny hry Srnky jsou dirigent, který touží vystupovat v Japonsku a na Pražském jaru, mykolog, který se bojí vlastní výšky, a proto chodí pořád ohnutý, odmítaný vynálezce a úředník, který pláče po orgasmu, protože se bojí, že je to naposledy. Cesty těchto čtyř outsiderů s neobvyklými osudy se jedné noci nečekaně spojí. V rozuzlení jejich příběhů budou hrát roli právě srnky.

Autorem hry a zároveň režisérem inscenace je Tomáš Svoboda, který se v divadle proslavil díky svým politickým kabaretům Blonďatá bestie. Je ale i známý filmový režisér, na kontě má komedie Hodinový manžel nebo film Jak se zbavit nevěsty. Svoboda vyniká schopností pohybovat se v žánru parodie, tragikomedie či grotesky až na hranici absurdity.

"Čtyři lidské kuriozity bojují o své štěstí. A ono kolem nich běhá v podobě srnek. My sami jsme podivní lidé, a proto o této podivnosti vyprávíme. Pamatuji si kamaráda, který vždy když šel na velkou, tak se musel svléknout do naha. Jednou tak učinil u své dívky v koupelně před toaletou, a její matka šaty ležící na zemi vhodila do pračky. První oběd u jeho milé tak získal úplně jiný rozměr. Srnky jsou plné podobných příběhů. Těšte se!" komentuje svoji novou hru Svoboda.

"Každá nová premiéra autorské hry je naplněním cílů Divadla Bolka Polívky. Podporu vzniku současné české autorské divadelní tvorby vnímáme jako nezbytnou a přínosnou. Autor hry Tomáš Svoboda vzal na sebe nelehkou úlohu – vedle režie se ujal i scénografie a kostýmních návrhů k inscenaci. Je pro nás malým zázrakem, že v celkem skromných podmínkách soukromého divadla vzniká další vtipná, vizuálně zajímavá, a po všech stránkách svébytná inscenace," říká ředitel divadla Ondřej Chalupský.

V hlavních rolích uvidíme známého herce Josefa Poláška, Pavla Šimčíka nebo Miroslava Sýkoru. Premiéra se koná 28. listopadu v 19 hodin v Divadle Bolka Polívky.

Témata:  Divadlo Bolka Polívky divadla Brno

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy