Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lucie Bílá chystá přehlídku svých největších hitů na koncertním recitálu

Lucie Bílá
Lucie Bílá
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Šumperk - Populární česká zpěvačka a čerstvá Zlatá slavice Lucie Bílá se po sedmi letech vrací do Šumperka. Na nezapomenutelném koncertním recitálu se můžete těšit na její největší hity.

Všechny oblíbené a známé skladby Lucie Bílé zazní v komornější úpravě za doprovodu předního českého klavíristy Petra Maláska. Bez něj si, jak často zpěvačka říká, nedovede představit žádné své vystoupení, ať už se jedná o komorní recitál či velký koncert.

„Není nikdo, s kým se cítím na jevišti tak opravdově jako právě s Petrem Maláskem. Od prvního do posledního tónu jsme jedna bytost, jedna umělecká duše a jen s ním můžu lidem říci, co cítím, co mě trápí, co mě dělá šťastnou. Už proto naše společné koncerty zbožňuji," komentuje spolupráci s klavíristou Lucie Bílá.

Lucie na české pěvecké scéně působí již řadu let. Za svou kariéru vydala vícce jak dvě desítky alb. Její hity jako Ave Maria, Láska je láska či Jsi můj pán se vyšplhaly na horní příčky hitparád. Kromě Petra Maláska také dlouhá léta spolupracuje s autorskou dvojící Ondřej Soukup a Gábina Osvaldová. Zazářila také v řadě muzikálů jako Excalibur, Láska je láska nebo Carmen. Za hlavní roli v muzikálu Johanka z Arku obdržela v roce 2000 cenu Thálie.

Zdroj: YouTube

Kromě divadelních rolí ztvárnila také řadu filmových postav. Na televizních obrazovkách se objevila například v pohádkách Princezna ze mlejna, V peřině nebo ve filmu Král Ubu.

„A aby toho nebylo málo, máme pro Vás jednu zajímavost navíc, proč byste měli na šumperský koncert přijít. Uvede ho totiž pohodový, zábavný a především pozoruhodný kněz Zbigniew Czendlik. Na místě pak proběhne i autogramiáda jeho zbrusu nové knihy Postel, hospoda, kostel," oznamuje produkční domu kultury Michaela Horáková.

Diváci se mohou těšit na slavnostní večer plný známých hitů, osobitého humoru i vtípků v podání největší hvězdy současné české populární hudby. „Předprodej vstupenek na recitál Lucie Bílé je již zahájen, určitě tento hodnotný vánoční dárek potěší Vaše blízké," dodává Horáková.

Koncertní recitál Lucie Bílé s Petrem Maláskem se uskuteční ve středu 8. února od sedmi hodin večer ve velkém sále domu kultury.

Témata:  Lucie Bílá hudba

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy