Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve věku 86 let zemřel první manažer skupiny The Beatles Allan Williams

Na LP (americká verze) byly shromážděny obsahy všech sedmi vánočních desek.
Na LP (americká verze) byly shromážděny obsahy všech sedmi vánočních desek.
Foto: EuroZprávy.cz

Londýn - Ve věku 86 let v pátek zemřel první manažer legendární britské hudební skupiny The Beatles Allan Williams. Na twitteru to oznámil liverpoolský klub Jacaranda, jehož byl Williams zakladatelem.

"Dnes (v pátek) ve věku 86 let zemřel náš zakladatel a muž, který objevil Beatles. Allane Williamsi, budeš nám scházet," stojí na klubovém twitteru. Na facebooku klub napsal, že mu Williamsův odkaz umožňuje být v srdci liverpoolské hudební scény už téměř 60 let. Williams klub Jacaranda ve městě na severozápadě Anglie založil v roce 1957.

Williams byl prvním manažerem britské skupiny The Beatles. Jeho zásluhou se dostala v roce 1960 na koncert v severoněmeckém Hamburku, který byl pro budoucí kariéru "brouků" zásadní. S legendární kapelou tehdy ještě ve složení John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best a Stuart Sutcliffe spolupracoval do roku 1961.

"Vždy jsem byl na Beatles hrdý a byl jsem hrdý a šťastný, že jsem mohl být alespoň malým kolečkem ve stroji nejznámější kapely světa," uvedl Williams v roce 2010.

Témata:  The Beatles úmrtí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy