Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rocková skupina Kabát vyráží vstříc českým hradům

Skupina Kabát
Skupina Kabát
Foto: kabat.cz

Liberec - Ještě před pár měsíci se fanoušci nejpopulárnější a nejoblíbenější rockové skupiny nejen v Česku řídili doslova mottem "Kabát na hrad". Přání se fanouškům vyplnilo koncem listopadu, kdy skupina oznámila spolupráci s festivalem Hrady CZ.

Sami Kabáti berou účast na menším festivalu jako výzvu a na rozdíl od festivalů velkých si užijí tu pravou rodinnou atmosféru. "Už roky se bavíme o tom, že bychom jeli něco jiného než krajská města, proto teď Točník, Bezděz, Rožmberk a podobně. Není to tak monstrózní akce, budeme blíže k lidem," řekl na úvod pro kytarista Ota Váňa.

Ačkoliv si Kabát v další festivalové sezóně navykne na jinou atmosféru, zvyknou si na menší kotle a zavítají na menší festivaly, tradiční Topfest v Piešťanech nebude v zapomnění. „Hrajeme tam každý rok. Když jsme loni koncertovali v Praze na Vypichu, chtěli jsme Topfest vynechat. Pořadatel mi ale volal, že mu píší fanoušci a prosí, aby Kabát vystoupil. Nakonec jsme tam odehráli koncert, který byl dost podobný tomu na Vypichu," dodal manažer Radek Havlíček.

Letos se tedy můžeme těšit na parádní léto. Kdo nebude mít příležitost navštívit jedno z vystoupení v rámci festivalu Hrady CZ, bude mít příležitost hned v roce 2017, na který má skupina přichystaný speciální Do pekla / Do nebe turné v rámci jejich poslední stejnojmenné desky.

Kabát budeme moci na Hradech vídat celé prázdniny, konkrétně vždy první den uvedeného data:Točník a Žebrák (15.-16. 7.)Kunětické hora (22.-23. 7.)Švihov (29.-30. 7.)Rožmberk nad Vltavou (5.-6. 8.)Veveří (12.-13. 8.)Hradec nad Moravicí (19.-20. 8.)Bouzov (26.-27. 8.)Bezděz (2.-3. 9.)

Témata:  skupina Kabát Josef Vojtek festival Hrady CZ

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy