Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ivan Hlas se vrací do Brna, vystoupí se svým triem

Písničkář Ivan Hlas navštíví se svým triem Malou scénu za oponou
Písničkář Ivan Hlas navštíví se svým triem Malou scénu za oponou
Foto: Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí

Brno – Ivan Hlas se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, v současnosti však vystupuje s dalšími dvěma hudebníky v uskupení Ivan Hlas Trio. V této formaci se představí v brněnském Klubu Mersey, kde shodou okolností hrál i k příležitosti jeho otevření v roce 1993.

Český písničkář a hudebník Ivan Hlas se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, který v roce 1993 získal Českého lva za nejlepší hudbu. Hudebník se po roce vrátí do Klubu Mersey, kde hrál i k příležitosti jeho otevření v roce 1993.

Ivan Hlas vyrůstal na Vinohradech a poté na pražské Hanspaulce. Jeho cesta k hudbě vedla přes mnoho jiných zaměstnání – vyučil se totiž knihkupcem, a kromě této práce vystřídal i mnoho dalších zaměstnání. Pracoval jako topič, dělník, pošťák, kulisák nebo zelinář.

V lidové škole umění se však učil hrát na kytaru pod vedením M. Mizery a v roce 196 založil školní kapelu The Mice a později skupinu Žízeň společně s Janem Velebou. Vystupoval v dalších kapelách, jako Navi Papaya, Továrna (new wave) nebo Ivan Hlas a Nahlas, hrál také s kapelou Yo Yo Band nebo Ondřejem Hejmou. V současnosti vystupuje s kytaristou Norbi Kovácsem a violoncellistou Jaroslavem „Olinem“ Nejezchlebou v Ivan Hlas Triu.

Koncert Ivan Hlas Tria se koná 7. dubna ve 20 hodin v brněnském Klubu Mersey.

Témata:  Ivan Hlas koncerty Brno

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy