Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednoho dne se vrátíš, Věrko. Nad smrtí zpěvačky truchlí Sobotka, Herman i Krajšo

Richard Krajčo a Kryštof
Richard Krajčo a Kryštof
Foto: 4press.cz

Praha - Česko dnes zarmoutila zpráva o úmrtí zpěvačky Věry Špinarové. Majitelka nenapodobitelného sytého hlasu, která loni 23. prosince oslavila pětašedesátiny, patřila ke stálicím tuzemské populární hudby. Truchlí hudebníci, vyjádřil se i premiér Bohuslav Sobotka.

Zpěvačka zkolabovala ve středu při koncertu v Časlavi. Nevolno se jí udělalo už po druhé písni. Díky přítomnosti lékařky v sále a rychlému zásahu záchranářů jí byla okamžitě poskytnuta první pomoc a byla převezena letecky do motolské nemocnice. Pohřeb bude v Ostravě, rodina termín oznámí.

Odešel člověk, který byl synonymem pro ostravskou nepoddajnost, řekla dnes k úmrtí pětašedesátileté zpěvačky Věry Špinarové pořadatelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová.  "Zabolelo to. Byla to úžasná zpěvačka. Především ale také synonymum pro ostravskou nepoddajnost. Vše si dělala po svém. Byla velmi odvážná," řekla Holušová.

Zpěvák kapely Kryštof Richard Krajčo je dnes na cestě do USA, kde skupina dokončí práci na připravované desce. K úmrtí Špinarové se před odletem vyjádřil na facebookovém účtu kapely. "Jednoho dne se vrátíš, Věrko. Ostrava tě bude vždy milovat a my taky," napsal Krajčo.

"Podmanivý hlas Věry Špinarové nám všem bude chybět," napsal Sobotka. Česká hudba podle něj přišla o jeden z velkých klenotů.

Ministr kultury Daniel Herman označil Špinarovou za fenomenální zpěvačku a vyslovil hlubokou soustrast nad jejím odchodem. "Děkuji jí zároveň za vše, čím českou kulturu obohatila," uvedl. Vyjádření soustrasti se objevilo i na twitterové síti ministerstva školství.

Témata:  Věra Špinarová Bohuslav Sobotka Colours of Ostrava Richard Krajčo Daniel Herman

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy