Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zpěvák Elton John byl v nemocnici, zrušil koncerty

Sir Elton John, foto: Richard Mushet
Sir Elton John, foto: Richard Mushet
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Britský zpěvák Elton John se nakazil vzácnou bakteriální infekcí, která si vyžádala jeho hospitalizaci na jednotce intenzivní péče v Británii. Zrušil proto na duben a květen všechny své koncerty.

Jeho zdravotní stav se "prudce zhoršil" během letu z Chile domů, kde ho okamžitě po přistání hospitalizovali. Upozornila na to zpravodajská stanice BBC.

Zpěvákova tisková mluvčí uvedla, že umělce propustili z nemocnice v sobotu po dvoudenní hospitalizaci. Šlo o "potenciálně smrtelné" onemocnění, lékaři ale tvrdí, že by se zpěvák mohl zotavit.

O jaké onemocnění šlo už mluvčí nesdělila. První koncert by se ale podle ní moci odehrát už začátkem června v anglickém městě Twickenham. 

Elton John se řadí mezi nejúspěšnější sólové umělce v historii populární hudby. Svou hudební dráhu odstartoval takřka před čtyřiceti lety, jeho nejslavnější hity jako Rocket Man nebo Tiny Dancer vznikly na počátku 70. let. Pravděpodobně jeho nejznámější skladba je Can You Feel The Love Tonight ze soundtracku filmu Lví král, která byla oceněna Oscarem. Celkově se všech jeho nahrávek prodalo po světě více než 200 milionů kopií.

Sedmdesátiletý umělec není známý jen pro svou hudbu, ale také pro další aktivity - podporu charitativních projektů, založení nadace na pomoc nemocným AIDS či pro boj za legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví. Dokonce je i nositelem Řádu britského impéria. Do Prahy se vrací po třech letech, při poslední návštěvě se mu podařilo vyprodat O2 Arenu. Poprvé se v ČR ukázal v roce 1984 v tehdejším Paláci kultury (dnes Kongresové centrum Praha).

Témata:  Elton John nemoc

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy