reklama

Britská kapela The Horros nedávno předskakovala na turné Depeche Mode a nyní se chystá na vydání nové desky. Páté studiové album V vyjde 22. září a deset nových skladeb poté skupina představí v pražském Futuru.

Nová deska, které předchází první singl Machine, bude překvapivě asertivní. Desítka nových skladeb je velmi rozmanitých a představuje kapelu na vrcholu v osvobozujícím pocitu tvůrčí svobody. „Je to risk,” říká Faris Badwan v tiskové zprávě. „Ale život bez riskování je nuda. Je to antiteze tvořivosti, pokud tušíte, co budete pokaždé dělat.” „Přestože jsme kdysi začínali s punkově garážovým zvukem, vždycky jsme toužili experimentovat a zkoumat hudební možnosti,” dodává basák Rhys Webb.

 
Autorem obalu nového alba je talentovaný VFX umělec a režisér Erik Ferguson, který proslul svou abstraktní tvořivou vizí. Album se nahrávalo v Londýně s producentem Paulem Epworthem, který mimo jiné spolupracoval s umělci, jako je Rihanna, Florence and the Machine, Coldplay, U2 nebo Paul McCartney.

The Horrors vystoupí 29. listopadu v pražském Futurum Music Baru. Vstupenky za 690 korun + poplatky budou v předprodeji na webu futurum.music.bar.cz, na www.goout.cz a v předprodejích Ticketpro a Ticketportal od pátku 30. června od 10 hodin. Na místě v den koncertu budou za 790 korun.