reklama

Letos je tomu osmnáct let, kdy se v Úvalech u Prahy dala dohromady kapela, která dnes patří mezi stálice tuzemské populární hudby – Divokej Bill. Za tu dobu odehrála bezpočet koncertů a najela nespočet kilometrů po koncertních štacích nejen v Čechách a na Slovensku, ale i v zahraničí. Domů do rodných Úval se ale pravidelně vrací odehrát velký open air koncert pro domácí publikum. Nejinak tomu bylo i 15. srpna loňského roku. Před několikatisícovým publikem zazněly kromě největších hitů skupiny i nové písně z připravovaného studiového alba, jenž vyjde na jaře příštího roku u Supraphonu. Koncert byl zaznamenán Českou televizí a tak si příznivci kapely budou moci v polovině května připomenout a vychutnat jedinečnou atmosféru tohoto koncertu na DVD/CD nazvaném Divokej Bill – Doma.

„Jsme rádi, že jsme se domluvili s Českou televizí a koncert zaznamenali. On se totiž mimořádně povedl a tak je skvělé, že ho máme zachován v naší diskografii," říká frontman kapely Vašek Bláha. „Zároveň je to i takové malé představení našeho připravovaného alba, které jsme roztočili a intenzivně na něm budeme pracovat na podzim tohoto roku. Například píseň Tsunami je jednou z těch, které se na albu již definitivně objeví a tak jsme jí jako předzvěst natočili a sestříhali k ní živé video právě z koncertu z Úval. Je to tak vlastně první singl z alba a doufáme, že se našim fanouškům bude líbit," dodává Bláha.

Divokej Bill odehraje během května až září sedmadvacet koncertů na předních českých a slovenských festivalech. První již tento týden (6. května) v Pasohlávkách u Mikulova.