Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zagorová slaví své jubileum novou deskou a koncertem v Lucerně

Hana Zagorová
Hana Zagorová
Foto: Korzo

Praha - Jedna z největších stálic a hvězd české hudební scény, devítinásobná zlatá Slavice, držitelka Diamantové desky Supraphonu za více než 10 milionů prodaných zvukových nosičů a členka Síně slávy hudebních cen Anděl - Hana Zagorová bude slavit své jubileum.

Hana Zagorová byla 16. dubna 2015 v rámci hudebních cen Anděl uvedena do síně slávy. Své první kroky v hudební kariéře uskutečnila v roce 1963, kdy se účastnila soutěže Hledáme nové talenty. „V Ostravě se mě ujali dva lidé – dramaturg z rozhlasu František Trnka a hudební režisér Zdeněk Havlíček. Kdybych je nepotkala, myslím, že bych nikdy nebyla tam, kde jsem dnes. Anebo ne tak rychle," komentuje své úplné začátky Hana Zagorová, kterou nyní čeká vyjímečný koncert.

„Nikdy jsem na své narozeniny nevystupovala, ale letos jsem se rozhodla udělat výjimku a připravila jsem pro své fanoušky dárek – narozeninový koncert v pražské Lucerně přímo 6. září. Udělalo mi velikánskou radost, že na 1. máje, kdy byl spuštěný prodej vstupenek, bylo za 10 minut pryč hned 20 řad," uvedla Hana Zagorová.

„V Lucerně pokřtíme nové album, které se bude jmenovat O Lásce a právě o lásce by měl být i celý koncert," dodává.

Témata:  Hana Zagorová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy