Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Festival Pohoda hlásí další hvězdná jména

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Trenčín - Festival Pohoda hlásí další zvučná jména. Do slovenského Trenčína zavítají se svými novinkami irská zpěvačka Róisín Murphy a průkopník turntablismu a trip-hopu DJ Shadow. Zařadí se tak po boku PJ Harvey, The Prodigy, Jamese Blakea ale také Parov Stelar, Gogol Bordello či Niny Kraviz mezi gratulanty k letošním dvacátým narozeninám festivalu.

Róisín Murphy se proslavila v devadesátých letech jako frontwoman legendární kapely Moloko. Po rozpadu kapely se vydala na úspěšnou sólovou dráhu. Její pozice první dámy elektro-popu i extravagantní módní vkus vydláždil cestu takovým zpěvačkám, jako je Lady Gaga. 

Zdroj: YouTube

DJ Shadow je průkopníkem instrumentálního hip-hopu, turntablizmu, trip-hopu a samplingu, při němž využívá svoji unikátní sbírku  60 tisíc nahrávek. Magazín Time zařadil jeho album Endtroducing mezi 100 nejlepších alb všech dob a je také v Guinessově knize jako první kompletně nesamplované album. 

Letošní progrm láká na celou řadu dalších zahraničních jmen jako jsou Flying Lotus, The Vaccines, Savages, Odesza, Ernest Ranglin & Friends, Spor, Poliça, Easy Star All Stars, Monsieur Perinénebo  Saul Williams .Z české a slovenské scény se představí Jana Kirschner, David Koller, Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders, The Tap Tap, Billy Barman nebo RozpoR.

Festival se koná 7. - 9. července na letišti v Trenčíně.

Témata:  festivaly hudba

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy